ANAOKULU SEÇİMİ NASIL YAPILIR?


Biz aileler çocuğumuzla alakalı hep gelecek kaygısı duyarız. Çocuğumuz en iyi okula gitsin, en iyi eğitimi alsın isteriz. Bilgili, kültürlü, aydın bir genç olsun... Bunun yanı sıra iyi bir mesleği olsun kendi hayatını kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durarak sürdürsün isteriz. Bunu isterken de deriz ki; günümüzde artık herkes bilinçli ve üniversite mezunu, benim çocuğumun bir farkı olmalı, iş hayatında ön plana çıkması için peki bunun için nasıl bir yol izlemeliyiz? Bu yüzden Anaokulu seçimlerimizde biz ailelerin aklı çok karışır. Ben sizlere Bursa'da gezdiğim anaokulları ile birlikte psikologlar ve de eğitimcilerle yaptığımız eğim seminerleri doğrultusunda yol gösterici bir reçete çıkardım.. Şimdi aklınızdaki klasik sorulara cevap olacak harika bir soru cevap bilgilendirmesi ile sizlerleyim. Lafı uzatmadan sorulara net bir şekilde cevap vericem böylece anaokulu seçiminiz için ikilemde kaldığınız konular artık tarih olacak. Hadi başlayalım su meşhur sorulara ;

1. Çocuğumun okul seçimini yaparken nelere dikkat etmeliyim?


Cevap: Ben çok süslü ve pırıltılı okullardan haz etmiyorum doğrusu, zaten hiçbir uzman da bunu önermiyor.Temizliğe dikkat edilmesi, güvenli bir ortam olması ve en önemlisi çocuğun burada kendini rahat hissetmesi, rahatça hareket edip eşyalara dokunabilmesi, oyun mekânlarının çocukların ihtiyaçlarına cevap verecek genişlikte ve rahatlıkta olması ve eğitim materyalinin zengin olması tercih sebepleri arasında Ayrıca kurumun bir felsefesi ve uyguladığı yazılı bir sistemi olması gerekmektedir. Bu felsefenin sizin görüş ve beklentilerinize uygunluğu önemlidir. Kurumun kapısı size sürekli açık olmalıdır. Kendinizin ve çocuğunuzun gereksinimleri doğrultusunda, her zaman kurumu, sınıfı ziyaret edebilmelisiniz ve bu belirli gün ve saatlerle sınırlandırılmış olmamalıdır.

2.Yabancı dil olmalı mı? 


Cevap: Evet kesinlikle olmaşı çünkü 3 yaşa kadar bebeklerin müthiş bir algı ve öğrenme yeteneği vardır. Bu yaşa kadar çocuklara 2 dil bile öğretilebildiğini uzmanlar her zaman dile getiriyor. Yani ne kadar küçük yaşta yabancı dil eğitimi başlarsa çocuk o kadar çabuk öğreniyor.
3. Kaç çocuğa kaç öğretmen bakmalı?
Cevap: Okulda her beş öğrenciye bir öğretmen düşüyorsa idealdir. Fakat bir öğretmene beşten fazla çocuk düşüyorsa o okulu eleyin.
4.Bebeğimi kaç yaşında okula göndermeliyim?

Cevap: Çalışmıyorsanız 3 yaş ideal bir zaman fakat yenijenerasyonda hareketli çocuklar için 3 yaş öncesi de uygun görülmekte. Hatta bazı kurumlarda 3 yaşın çok geç olduğunu söyleyenler bile oldu. 3 yaşın ideal bir yaş olmasıyla birlikte tercih yine size kalıyor. 
5.Tam gün mü yarım gün mü verilmeli?
Cevap: ilk kez okula gidecek çocuklar için yarım gün verilmesi psikologlar tarafından daha uygun görülmektedir.
6.Bebeğimin yeteneklerini keşfedip eğitim hayatında onu ön plana geçirecek bir yol izleyebilir miyim?
Cevap: Çocuklarımızı takip ederken spor, drama, müzik, resim gibi faaliyetleri yaparlarken yeteneği hangi doğrultudaysa ise o kısma yönlendirmeniz seçtiği alanda daha başarılı olmasını sağlayacaktır.
Umuyorum ki bu detaylar size biraz da olsa fayda sağlamıştır. Çok geniş kapsamlı bir konu olduğu için kısa ve öz detaylarla açıklamaya çalıştım. Bursa içi çok okul gezdim ve öncelik olarak en çok merak edilen ve popüler okullara gittim. Anaokulu seçimi yaparken bu konuda sormak isteğiniz soruları bizlere ulaştırabilirsiniz. Anaokulu seçimlerinizde sizlere kolaylıklar diler bebeklerinizle birlikte mutlu sağlıklı günleriniz olsun.

Nedret Demir
Designed with by Way2themes | Distributed by Esin Akarsu