Pprobiyotiktir. Probiyotikler bebeğiniz için çok gereklidir. Bağırsaklarda besinsel ve mikrobiyal dengeyi sağlayan canlı organizmalara probiyotik denir. Bakterilerin tamamı zararlı değildir. Bazı mikroorganizmalar hayatımızın devamlılığı için gerekli ve önemlidir.
Sağlıklı bir bireyin bağırsaklarındaki mikroorganizma türü 500 adettir. Bu yararlı bakteriler zararlı mikroorganizmaları kontrol altında tutarken sindirim ve besin emilimini sağlayıp bağışıklığı destekler.
Yeni doğan bir bebeğin bağırsağı sterildir. Doğumdan hemen sonra çevrede olan mikroorganizmalar ile desteklenmeye başlar. İyi desteklenirse bebeğiniz daha az enfeksiyon geçirir.
Kefirin bebeğiniz için faydalarına gelirsek;
- Bebeklikten ergenliğe kadar kemikler ve dişlerin oluşumunu destekler.
- Vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin mineral ve protein kaynağını sağlar.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir enfeksiyonlara karşı direnç sağlar.
- Diş çürüklerini önler.
- İshale ve kabızlığa iyi gelir.
- Kansızlığı önler.
- Görme yeteneğini güçlendirir.
- Büyümeye güçlü destek sağlar.
Bebeğiniz için müthiş bir süt ürünüdür. Ben bebeğimi mahrum bırakmak istemedim.
Bulacağınız kefir mayası ile günlük mayalama yaparsanız siz ve bebeğiniz bu yararlı besinin nimetlerinden faydalanırsınız.
Kefirin yoğurttan farkı nedir?
Kefirde yoğurtta fermante olmuş süt ürünleridir. Ancak farklı bakteriler ihtiva ederler. Yoğurt sindirim sisteminin temizlenmesine yardımcı olan ve vücudumuzda yer alan yararlı bakterileri destekleyen bir içeriğe sahipken kefir bağırsak florasını dengeleyen ve güçlendiren bakterilere sahiptir. Yoğurda göre sindirim ve bağırsak sağlığında çok daha etkilidir.
Aklınızda Bulunsun, piyasada bulunan kefirlerdense ev yapımı kefiri tercih etmenizde fayda var. Böylelikle minikler daha doğal ve sağlıklı bir şekilde kefir tüketebilir.
Kefir yapımı esnasında en çok dikkat edilmesi gereken nokta metal kap ve kaşık kullanmamak. Çünkü metal malzemeler kefir yapımında kullanılan mayayı işlevsiz hale getiriyor.
Ben günlük mayalama yapıyorum. Kefiri severek içiyoruz.
Nihan Kınay Topal
nihanvebebegi.blogspot.com.tr