1 AYLIK BEBEK | AY AY BEBEK GELİŞİMİ


 Uzun süren hamilelik evresinden sonra bebeğiniz dünyaya geliyor. Bebeğinize sonunda kavuştunuz. Bebek gelişimi hakkında kafanızda birçok soru işareti var. Bu seride ay ay bebek gelişimini inceleyeceğiz. ‘’1 aylık bebek günde kaç saat uyur?’’, ‘’1 aylık bebeğin sosyal gelişimi nasıl olmalıdır?’’ gibi soruların cevaplarını artık kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

1 Aylık Bebek

  1. Doğduğunda görüş mesafesi çok dar olur. Bu mesafe yaklaşık olarak 6-13 cm arasındadır. Net göremez.
  2. Bebekler bu ayda duygularını belli etmek için sesler çıkarır. Anne karnında en çok duyduğu ses anne sesi olduğu için anne sesi ile rahatlar. Annesinin sesi bebeği sakinleştirir.
  3.  Bebekler bu ayda 4-5 defa kaka yapma eğilimindedir.
  4. Bebekler ilk ayında 17-20 saat uyuyabilir.


1 Aylık Bebeğin Bedensel Gelişimi


 Bebeklerin ilk ayda kilo alımı doğduktan 10-14 gün sonra başlar. Birinci ayın sonunda ise ortalama 4 cm uzamış olur. Kilo ile boy orantılı bir şekilde artar. Bu ayda bebekler ortalama 4.000 - 4.300 gram, ve 53-55 cm olurlar. Baş çevreleri ise 36.5-37.3 cm olur.

 1 Aylık Bebeğin Zihinsel Gelişimi


  Bebeğinizle sık sık konuşmanız dil gelişimi için oldukça önemli. Bebeğinize şarkılar söyleyebilir hatta masal okuyabilirsiniz. Bebeğinizin beyni hamileliğinizden itibaren hücre üretir. Üretilen hücreler bağlantılar kurmaya başlar ve becerilerin oluşmasına öncülük eder. Bebekler sizinle konuşamaz, iletişim kurmasının tek yolu ağlamaktır. Eğer ciddi sorunlar yoksa karnı acıkmış, canı sıkılmış, uykusu gelmiş, altını kirletmiş ya da terlemiş, üşümüş olabilir.

1 Aylık Bebeğin Sosyal Gelişimi


  Bebeğim henüz çok küçük, sosyal gelişimi nasıl olur diye sorabilirsiniz. Fakat birinci ayında en önemli ve tek sosyal faaliyeti sizi tanımaktır. Bebeğinizi beslediğinizde, ağladığında sarıldığınızda aranızda çok fazla bağ oluşuyor. Sevgi ve güven bağının ilk adımlarını atmak bu ayda başlar.

1 Aylık Bebeğin Uyku Düzeni


  1 aylık bebeğiniz gece ve gündüz farkını bilmez. Geceleri uyku düzeni parça parça, gündüzleri ise tam tersi düzende olabilir. Bu farkı siz anneler bebeklerinize öğretebilirsiniz. Bebek gelişimi için uyku düzeninin önemi büyük. Örneğin gündüzleri beslerken, bebeğinize şarkılar söyleyebilir, onunla konuşabilirsiniz. Gece olduğu zaman karanlık bir ortamda emzirip ve mümkün olduğunca sessiz kalabilirsiniz. 

1 Aylık Bebeği Emzirme Sıklığı


  Bebeklerin 2 saatte bir, 3 saatte bir beslenmesi gerekir diye bir kural yoktur. Sağlıklı bebek gelişimi için anneler beslenme programını kendi belirleyebilir. Her bebeğin iştah durumu farklıdır. Bu arada bebeğinizi ne kadar emzirirseniz o kadar çok sütünüz artar.  Eğer bebeğinizi emzirdikten sonra ağlıyorsa bu onun doymadığı anlamına gelmeyebilir. Büyük ihtimalle gazı vardır. Meme değiştirirken de biraz mola verip gazını çıkarmasında yardımcı olabilirsiniz.


Designed with by Way2themes | Distributed by Esin Akarsu